News

  • Francisco, der Mann auf der Packung

    Wie oft trifft man die Person, die auf der Packung einer Schokoladentafel aufgedruckt ist? Während meiner Reise nach Kolumbien hatte ich diese fant...
  • Juan Choconat - Tree to Bar in Kolumbien

    Erfolgsgeschichte Juan Choconat. Zuerst von den Guerilla vertrieben. Heute begeistern sie mit einem besonders nachhaltigem Projekt und international ausgezeichneter Bean to Bar Schokolade. Ein Bericht von meinem Besuch.
  • Besuch bei Distrito Chocolate in Bogotá in Kolumbien

    Distrito Chocolate in Bogotá wurde von Projekten gegründet, die einen Friedenspreis gewonnen haben. Und die dazu passende Chucula ist eine Zeitreise des Kakaos.

  • Erstes Schoggi-Abo verschickt: Thema Tansania

    Wir haben diese Woche unser erstes Schoggi-Abo verschickt! Wir begannen mit einem länderspezifischen Thema - Tansania.
  • Rokbar 100% made and owned by women

    Happy international Womens day! Watch a short video of the founder of Rokbar and follow the movement
  • Short interview with Greg D'Allesandre from Dandelion Chocolate

    During Chocoa, one of the biggest Cocoa and Chocolate festivals, I had the amazing opportunity to meet and chat with Greg D'Allesandre Chief Sourcer at Dandelion Chocolate from San Francisco
  • Listen to the first podcast of the small batch project at Chocoa

    I had quite high expectations for my first visit to Chocoa, the Chocolate conference, and festival in Amsterdam, but I did not expect to come home buzzing with so many new ideas and having met so many wonderful people who are incredibly passionate about what they do and about how they try to contribute to change the current chocolate market bringing in their full person and energy. 
  • Dies ist Garçoa, international ausgezeichneter Schokoladenhersteller aus Zürich

      Dies ist Fränzi and Eva. Zusammen mit Andi, welcher am Bild fehlt, sind sie Garçoa. Garçoa ist einer von drei bean to bar Schokoladenhersteller ...
  • Cocoa plantation owner chooses 3 world-renown chocolate maker for his chocolate

    Duane has so far 4 different bars collaborating with three world-renown Chocolate Maker...
  • Happy wintersoltice!

    We leaned into the longest night of the year with a private tasting of four 100% dark chocolate bars. None of them is for the faint-hearted.  Tauc...
  • Reimagining chocolate shops as book shops

    Each chocolate bar with its beautiful cover, a great story inside with its own beginning, plot and hopefully a happy end. 
  • Discovering Vietnamese Chocolate

    Stone Hill is a Vietnamese handcrafted tree to bar chocolate. This means the chocolate maker owns his own cacao plantation. The packaging is stunning with its watercolor leaves and golden letters and the taste is well balanced with low acidity and it develops nutty and earthy tasting notes that are very typical for Vietnam.